Včera jsem byl na návštěvě u manželčina strýce. Je to bývalý pilot ČSA, sbírá budíky z letadel, měli jsme od něj půjčenou palubku a sedačku z MiG-15.
Nafotil jsem si u něj přední desku do Delfína (má pozdější verzi, pozná se to z toho malého tabla dole, viz předchozí příspěvek).
Mimo to mi ještě věnoval blok ovládání klapek (byl někde na bočním panelu, ještě jsem z dostupných materiálů nevysondoval kde), blok ovládání podvozku (sice nekompletní, chybí červená bezpečnostní krytka na horní čudlík; blok je v pravé spodní části levého panelu, pod indikátorem podvozku) a táhlo zavírání kabiny (u toho si není jist, zda to není z "15").
Ještě mi zapůjčil publikaci o L-29, ze které jsme vyčetli, že číslo 290204 na štítku v kabině je skutečně výrobní číslo draku letounu - trupové označení bylo tedy 0204, byl vyroben v ráci 2. výrobní série (celkem 15 letounů) v roce 1962, zalétán a přelétnut k útvaru (zatím nezjištěn) byl v září nebo v říjnu téhož roku. Pravděpodné je, že létal v Košicích, ale i jiné útvary používaly Delfíny jako spojovací letouny; letouny i pendlovaly.

- predni deska Delfin 001.jpg (53.81 KiB) Zobrazeno 45442 krát

- predni deska Delfin 033.jpg (80.92 KiB) Zobrazeno 45442 krát