"Vybíječ,, zbraní

Lidové milice, Pohraniční stráž, Sbor národní bezpečnosti

"Vybíječ,, zbraní

Příspěvekod z archivu » 04 zář 2014, 21:31

Dobrý den, v pár videích na YouTube jsem viděl, že na PS rotách byli jakési vybíječe zbraní, rád bych se dozvěděl, jak to fungovalo, např. kam odpadávali náboje, atd.
z archivu
 
Příspěvky: 4384
Registrován: 29 srp 2014, 16:04
Blog: View Blog (0)

Re: "Vybíječ,, zbraní

Příspěvekod z archivu » 04 zář 2014, 21:31

Vypadá to na vybíjecí komoru. Ta slouží k tomu, aby se po službě/střelbách/opravách vracely zbraně do skladu/trezoru opravdu vybité. Dnes mají vybíjecí komoru snad všude, kde jsou pro výkon zaměstnání a povolání drženy a nošeny palné zbraně.

Je to vlastně pancéřová trubka vyplněná jemným pískem či jiným materiálem, který je schopen absorbovat rychle energii střely a zabránit jí odrážet se v trubce (popř. z té trubky ven).

Používá se tak, že se ze zbraně vyjme zásobník, natáhne se bicí mechanismus, zbraň (krátká) se vloží do této trubky/komory (u dlouhých začátek hlavně) a "naprázdno" se vystřelí.

Pokud by se stalo, že náboj přece jen nějakým brutálním nedopatřením zůstane v komoře a zkušební výstřel nebude "naprázdno", tak nábojnice padá na zem a střelu je pak potřeba vyhrabat z písku v trubce. O následcích pro neopatrného uživatele nemluvím ;)
z archivu
 
Příspěvky: 4384
Registrován: 29 srp 2014, 16:04
Blog: View Blog (0)


Zpět na Ozbrojené složky ČSSR

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron