Prieskumník-odstreľovač

Vše co se týká základní služby i služby VZP

Prieskumník-odstreľovač

Příspěvekod z archivu » 11 zář 2014, 21:18

V příspěvku o RPG75 Mahony uvádí prieskumník-odstreľovač SA61+OPu Dragunov. Zajímalo by mě, zdali kombinace SA61 a OP byla standardem. A co všechno průzkumník odstřelovač nosil. SA61 na opasku plus dvě sumky nebo sumku na OP Dragunov či měl podpažní pouzdro na SA61? A nosil UTON nebo bodák k OP/AK? Děkuji za odpověď.
z archivu
 
Příspěvky: 4384
Registrován: 29 srp 2014, 16:04
Blog: View Blog (0)

Re: Prieskumník-odstreľovač

Příspěvekod z archivu » 11 zář 2014, 21:18

Na tuhle otázku je potřeba odpovědět trochu zeširoka. Pochopte,že skupina hloubkového průzkumu byla vysilaná na konkrétní ůkol a nemohla jít na něho z chodu. Po zadání úkolu průzk. skupině / vydání bojového nařízení - BN / a podle náročnosti úkolu se skupina mohla připravovat tř. 4 hodiny, ale také třeba 2 dny podle jeho náročnosti. V BN byl uveden nejen průzk. úkol, ale i zájmová oblast, spůsob provedení průzkumu, materiál, prostřeky, strava , radiové spojení a další konkrétní prostřeky, tedy i zbraně, munice, trhaviny, prostředky průzkumu, ,takže se předpokládalo, že průz.střelec bude mít osobní zbraň SA- 61 a OPu s palebným průměrem munice, a ponese třeba ještě další materiál skupiny, tř. trhaviny a stravní dávky pro sebe,takže měl na zádech tornu a tím šel SA- 61 na opasek, podpažní pouzdro bylo běžnou součástí doplňků k SA-61 jako tlumič hluku a záleželo jen na střelci jak si uzpůsobí výzbroj a výstroj na svoji postavu pro přesun v terénu a munice ta byla vždycky nutná,čím více tím lépe další jim nikdo již nemohl dodat. UTON nebo bodák k OPu rovněž tak podle osobní nebo skupinové potřeby potřeby a jejího úkolu. To se nedalo šablonovitě nařídit,zde byla invidualita potřeb každého průzkumníka pro daný úkol. jafor
z archivu
 
Příspěvky: 4384
Registrován: 29 srp 2014, 16:04
Blog: View Blog (0)

Re: Prieskumník-odstreľovač

Příspěvekod DELTA » 28 zář 2014, 11:59

Jak je již psáno akorát si dovolím nesouhlasit s tím že si každý průzkumník mohl zvolit libovolně výzbrojní či výstrojní součásti.
Jde oto že každý měl svoje specifické určení ve skupině ovšem každý jednotlivec musel také dovést operovat sám bez skupiny a nato se nesmí zapomínat !
Takže každý průzkumník šablonově měl VO-7 / UTON / HLAVNÍ a ZÁLOŽNÍ ZBRAN tyto se odkládaly pouze na přímý rozkaz velitele skupiny a to pouze na dobu nezbytně nutnou pro splnění úkolu..
viz. diverzní činnost např. uložení trhavin atd....
Jinak souhlasím :)
DELTA
DELTA
 
Příspěvky: 2
Registrován: 28 zář 2014, 11:26
Blog: View Blog (0)


Zpět na Vojenská služba

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron