Označení u praporu mírových sil OSN

vše o výsadkářích a průzkumnících ČSLA

Označení u praporu mírových sil OSN

Příspěvekod z archivu » 17 zář 2014, 22:46

Dobrý den pane podplukovníku,

mám na Vás docela zajímavý dotaz týkající se nošení výsadkových nášivek u 1. praporu rychlého nasazení mírových sil OSN v Českém Krumlově v letech 1990 až 1992. V této době byly u zmíněného praporu dvě výsadkové roty rychlého nasazení a jedna rota rychlého nasazení. Tehdy ke zmíněnému nově vytvořenému útvaru přišlo několik vojáků z Prostějova a dalších průzkumných jednotek armády. V té době vojáci praporu mírových sil OSN v Českém Krumlově převzali ze zahraničí světle modrý baret mírových sil OSN. Na rukávech také nosili výsadkové nášivky modré, zelené a červené barvy ve tvaru kosočtverce. Nejčastěji je na fotografiích vidět výsadkové nášivka modré barvy a po ní nášivka zelené barvy. Podle mých informací tehdy nosila 1.výsadková rota rychlého nasazení modrou nášivku, 2.rota rychlého nasazení červenou nášivku (s ní také velitelství a štáb) a 3.výsadková rota rota rychlého nasazení zelenou nášivku. Máte k tomu prosím nějaké bližší informace ? Děkuji.
z archivu
 
Příspěvky: 4384
Registrován: 29 srp 2014, 16:04
Blog: View Blog (0)

Re: Označení u praporu mírových sil OSN

Příspěvekod CEJEN » 17 zář 2014, 22:53

Relevantní informace nemám, ale pokud se zítra setkám s prvním velitelem praporu ( máme to v plánu ), bude moje první otázka věnována vašemu " problému ". Zdravím.
CEJEN
 
Příspěvky: 124
Registrován: 17 zář 2014, 15:00
Blog: View Blog (0)

Re: Označení u praporu mírových sil OSN

Příspěvekod CEJEN » 17 zář 2014, 22:53

Pane kolego, nezapoměl jsem na Vás, ale dát dohromady tyto detaily lze jen od pamětníků a to se ukázalo být problémem. Někteří si nepamatují a jiní nejsou kvůli pracovnímu vytížení k zastižení. Tak v provním kole ode mne - získáno od velitele 1. výsadkové roty :

1. výsadková rota - zelená

1. msr - červená

rtz - černá

Protože odpověď není úplnná a v mnohém se neslučuje s Vámi uvedenými podrobnostmi, budeme v " pátrání " pokračovat. Čejen
CEJEN
 
Příspěvky: 124
Registrován: 17 zář 2014, 15:00
Blog: View Blog (0)


Zpět na Podplukovník Petr Čejka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron