Vzpomínka na dobu, kdy jsme ještě měli hranice

Prostor pro Vaše vzkazy, upozornění, pozvánky atd.

Re: Vzpomínka na dobu, kdy jsme ještě měli hranice

Příspěvekod J.Pechal » 11 dub 2017, 17:28

Víte pane Kobylo,nejvíce se mi líbilo,jak jste se pochválil za své zhodnocení před rokem 1989,ale mělo to jednu chybu.Ještě mi tam chybělo poděkování soudruha Filipa a jistě Vás též mrzí,že nepřišla žádná odborářská petice s továren,tak jako se to dělo před rokem 1989.Už jsem čekal,že se z Vašeho spravedlivého rozhořčení ještě nakonec dovím, že i tu sametovou revoluci u nás v 89 uskutečnili USA. Asi z US ambasády chodili od domu k domu a přesvědčovali lidi, aby šli na letenskou pláň. A nebo že by ty statisíce lidí podplatili??
Osobně Vás musím upozornit na to,že nemluvíte úplnou pravdu.Proč nenapíšete,že v letech létech 1941 až 1945, byly USA a Japonsko ve válečném stavu a tudíž museli japonce izolovat,vždyť to byl jejich nepřítel,který USA napadl a vyhlásil jim válku.Naopak mi chcete vsugerovat,že němci žijící v SSSR před 2.světovou válkou mohli po napadení SSSR využívat všech vymožeností socialistického zřízení a VĚŘETE že si je užívali.Své by Vám jistě napsali i Poláci s východního Polska,Krymští Tataři,kteří nikomu válku nevyhlásili,nikomu nic neudělali a v jakém přepychu tenkrát mohli žít,v nehostinných pustinách chráněni vždy přítomnou NKVD.Na rozdíl od Vás Já dávám vždy přednost anglosaským zemím,protože zahraniční důvěra v tyto země je tak silná, že většina evropských a asijských zemí by chtěla, aby se o jejich bezpečnost postaraly Spojené státy. Němcům, Japoncům či Rusům lidé v důsledku nedávné minulosti věří daleko méně. V zemi vládne občanský étos. Zlořády a korupce se vyskytují, ale jsou potrestány. Američtí soudci a poroty nejsou na prodej, proto se šéfové narkomafií obávají vydání do USA. Lžete, když tvrdíte já nechci nikoho v Evropě z islámským myšlením a černé pleti právě u nás komunisté před rokem 1989 učili arabské teroristy jak používat semtex, sestrojovat bomby a střílet z kalašnikovů ! Také v Praze 2x pobýval nejhledanější terorista Carlos-Šakal a nebyl zatčen! Naopak mu STB dělala ochranku tak to bylo pane Kobylo ! Svět už tehdy nebyl bezpečné místo kvůli komunistickému d.....u !Já vždy říkávám nikoliv žít ve snech, ale žít svoje sny. To je právě ta věc, že činorodí lidé se soustředí na to, aby mohli žít své sny. Navíc jim dělá radost, když své sny žijí i další lidé, protože to kultivuje a motivuje celou společnost. Komunisté a socialisté se soustředí na to, aby nikdo své sny nežil, aby nikdo nevyčníval, a aby si pro sebe pod záštitou pseudo solidarity utrhli kus cizího koláče, nebo aby alespoň poplivali ten kus, který si utrhl někdo jiný. Moc bych Vám, Vašim dětem a Vašim vnoučatům přál , abyste je mohl vzít na několikaměsíční návštěvu do socialistického Československa. A vy byste nám mohl psát o šťastném životě, který v této bohaté zemi zažíváte.Vlastně nemohl,protože internet by tam byl zakázaný.Pane Kobylo,je vidět že o životě před rokem 1989 toho víte velice málo. Napsal jste poslanec na výplatní listině, tak těžko žil z daní všech občanů státu a taky musel něco málo pro firmu odvést a já se Vás ptám co pro závod (tehdy se pojem firma neužívalo),kde pracoval udělal?Většinou se jednalo o členy výboru KSČ v daném závodě.Ti nikdy nepracovali a plnili pouze v závodě politické zadání od ÚV KSČ.Jedna perlička-víte Vy vůbec kdo platil sportovce,kteří hráli fotbal,hokej a pod. Např. pod značkou závodu TJ Sparta ČKD Praha,byli vedeni jako zaměstnanci na výplatní pásce závodu fotbalisté,kde si chodili jen pro peníze.A tak se Vás ptám jakou práci museli pro podnik odvést?Výsledek jako u poslanců.Peníze,které by šly na daně šly do černé díry.
Proč také nenapíšete že v Německu (myšlenoNSR),nikdy nevládli komunisté a lidé nemají tam tak zdeformované myšlení,tak jak u nás po 40 letech budování lepších zítřků. Zde máte jeden příklad. Současný šéf Senátu p.M.Štěch, bývalý člen KSČ, odborář rudý předlistopadový může být rád, že ho proletariát na senátním obvodu Pelhřimov - J. Hradec zvolil senátorem, když zvítězil nad veleúspěšným podnikatelem v pivovarnictví ing. S.Bernardem.Zkrátka úspěšnost v životě nebo podnikání není v ČR hlediskem kvality člověka, což se právě ukázalo, když průmyslovák M.Štěch, za kterým nic není vidět, porazil člověka s vysokoškolským vzděláním, který za komunismu zničený pivovar v Humpolci dokázal dovést na významného distributora piva Bernard, jak v tuzemsku tak i v zahraničí a co víc, nabídl městu Humpolec pomalu 100 nových pracovních míst a přesto neporazil M.Štěcha ani přímo v městě Humpolec, neboť mezi tamní "pracující třídou" se jaksi úspěch a to ještě člověka, který kandidoval za pravici, nebere. Jak se stalo zvykem, každého tátu všech pracujících vždy po skončení mise v ČMKOS ČSSD vyznamenala za dobrou službu dobrou poslaneckou či senátorskou trafikou. Začalo to už R.Falbrem, pokračovalo M.Štěchem, pak J.Zavadilem a ani současný odborářský boss Středula nepřijde jistě zkrátka. Dělat tzv. pátou kolonu pro ČSSD je pro ČMKOS zřejmě už jednou provždy souzeno. A to jen proto,že demokracie ze své podstaty neumožňuje výrazné zatajování a podvádění veřejnosti na rozdíl od totalitních režimů.Když tak čtu názory odborníku na život před rokem 1989,tak to musím parafrázovat slovy:"Nemohu pochopit,že jsem ve dvaceti opovrhoval ženami - a v šedesáti osmi být jimi okouzlen.

J.Pechal
J.Pechal
 
Příspěvky: 11
Registrován: 29 říj 2014, 00:43
Blog: View Blog (0)

Re: Vzpomínka na dobu, kdy jsme ještě měli hranice

Příspěvekod Pepa-Kobyla » 11 dub 2017, 21:29

Pane Pechale, mě je jedno jestli nějaký Bořivoj Štěch či Alfons Kabanos byl u KSČ,u Republikánů či u NSDAP. Mlátíte prázdnou slámu. Své jsem napsal a nehodlám již více polemizovat o časech minulých (tj. 1975 až 1989) i současných. Co se nepovedlo Hitlerovi násilím, to se povedlo EHS. Porobit si Slovany! Jen Rusko a Bělorusko odolává. Občané Česka jsou ve své zemi otrokem. To je vše a mějte se fajn.
Pepa-Kobyla
 
Příspěvky: 40
Registrován: 28 zář 2014, 12:35
Blog: View Blog (0)

Re: Vzpomínka na dobu, kdy jsme ještě měli hranice

Příspěvekod Pravičák » 21 dub 2017, 16:58

Tak jsem opět po dlouhé době se zašel podívat na stránky ČSLA a přece mi to nedalo,nereagovat na názor,že komunisté byli zlatí.Ihned mi napadlo,komunismus je diktatura a komunisti jsou stoupenci této diktatury. Nejsou komunisté dřívější a nynější, jsou stále stejní. A protože komunismus byl zákonem uznán za zločinný systém, mělo by se s nimi zacházet jako se zločinci. Proto také v Německu nemá žádný prostor propagace fašismu a nacismu, účast na politice sdružených nacistů v jedné straně,není možná. Nedokáži si představit,že by se vnuk v Německu zeptal dědy,jací byli fašisti,zda hnědí,nebo černí co by mu asi odpověděl?Stále nechápu,jak můžou lidé schvalovat život v duchovní a kulturním koncentráku.

Pokud byli komunisté zlatí,musím se dotazovaných pánů zeptat.
1.Když byli komunisté zlatí,tak proč po 20 letech vlády KSČ,si tato strana musela povolat na vlastní národ cizí armády aby i udržely u moci.
2.Proč občané tehdejší ČSSR,kteří s okupanty z 21.8.1968 odmítli spolupracovat,nebo tuto okupaci veřejně odsoudili,byli vyhození ze zaměstnání,jejich děti byly vyhozeny ze škol a jinak postihovány?
3. Po dalších 20 letech se vláda vedená KSČ opět dostala do problému a když už nepřišla zahraniční pomoc skončili prostě na smetišti dějin.Proč,když byli zlatí?
4. Od roku 1989 už uběhlo cca 28 let,vystřídalo se několik vlád dobrých nebo špatných,ale ani jedna si nemusela volat cizí armádu,aby se udržela u moci
5.Poč v dnešní době dosahuje KSČM je kolem 12% a na Slovensku jsou komunisté na úrovni cca 1%.To je vše v době,kdy komunisté mají prostor své názory svobodně vyjadřovat v televizi,rozhlase,mají svůj vlastní deník a své poslance.O tom se před rokem 1989,mohlo opozici jen zdát.Proč tak dopadli,když byli zlatí?
6.Proč občané před rokem 1989,byli za své názory zavíráni,propuštení ze zaměstnání,bylo jim vyhrožováno ,že budou muset opustit státní byty?Proč vždyť by li komunisté zlatí.
7. Pokud chtějí sympatizanti KSČM a komunisté vystoupit z NATO a EU určitě mohou, stačí dojet do Čierné nad Tisou a zahodit doklady. Byl by to jejich první státotvorný čin v dějinách.Možná by nebylo od věci je tam dopravit na náklady státu, jsou to vlastizradci! Odebrat občanství a poslat na východ! A jako bonus by si s sebou mohli vzít Zemana s Klausem...Možná Sibiř,nebo Solovecké ostrovy by jim slušely víc, nebo třeba taková Severní Korea...
8.Nesnáším sympatizanty komunistů a Ruska,kteří nenávidí EU a západní státy a pak s hrůzou zjistím,že už léta pracují a zvedají HDP v Německu.Už se mi to několikrát stalo v dematě s přáteli.
9.Ani bych se nedivil,kdyby jste byli další s těch přiblblých proruských trollů,kteří šíří nenávistné reakce vůči naši republice a našemu členství v NATO a EU.Jedni přihlouplici už poslali v roce 1968 i zvací dopis a zajistili okupaci.
10.Snadno lze přitom dohledat, jak před sedmi lety téměř všichni unisono hlásali: jen škrtejte té armádě, protože to stejně nepotřebujeme! Jen ale, probůh, nesahejte na sociální dávky či zdravotnictví. Vždyť i Nizozemci ruší tankové vojsko. Co tedy škrtnete vy?! Kde ušetříte?! Jaké zbraně zrušíte?! Zrušte i vy tankové vojsko! Tohle byly tehdejší evergreeny. Dnes jsou ale všichni moudří. Dnes tito lidé vykřikují : "Vy jste ale pitomci, když jste prostředky na obranu tak škrtali! Jenomže taková byla tehdy společenská poptávka. Tohle dilema je už dávno opravdu charakterizované jako "zbraně versus máslo".
11.Bělorusko je svobodné,tak jak bylo Polsko po roce 1945.
12.Proti komunismu, nacismu a fašismu je třeba bojovat neustále, vždy a všude.
Pravičák
 
Příspěvky: 1
Registrován: 13 dub 2017, 08:50
Blog: View Blog (0)

Re: Vzpomínka na dobu, kdy jsme ještě měli hranice

Příspěvekod K.Dohnal » 25 dub 2017, 12:33

Tak jsem opět po dlouhé době se zašel podívat na stránky ČSLA a přece mi to nedalo,nereagovat na názor,že komunisté byli zlatí.Ihned mi napadlo,komunismus je diktatura a komunisti jsou stoupenci této diktatury. Nejsou komunisté dřívější a nynější, jsou stále stejní. A protože komunismus byl zákonem uznán za zločinný systém, mělo by se s nimi zacházet jako se zločinci. Proto také v Německu nemá žádný prostor propagace fašismu a nacismu, účast na politice sdružených nacistů v jedné straně,není možná. Nedokáži si představit,že by se vnuk v Německu zeptal dědy,jací byli fašisti,zda hnědí,nebo černí co by mu asi odpověděl?Stále nechápu,jak můžou lidé schvalovat život v duchovní a kulturním koncentráku.
Pokud byli komunisté zlatí,musím se dotazovaných pánů zeptat.
1.Když byli komunisté zlatí,tak proč po 20 letech vlády KSČ,si tato strana musela povolat na vlastní národ cizí armády aby i udržely u moci.
2.Proč občané tehdejší ČSSR,kteří s okupanty z 21.8.1968 odmítli spolupracovat,nebo tuto okupaci veřejně odsoudili,byli vyhození ze zaměstnání,jejich děti byly vyhozeny ze škol a jinak postihovány?
3. Po dalších 20 letech se vláda vedená KSČ opět dostala do problému a když už nepřišla zahraniční pomoc skončili prostě na smetišti dějin.Proč,když byli zlatí?
4. Od roku 1989 už uběhlo cca 28 let,vystřídalo se několik vlád dobrých nebo špatných,ale ani jedna si nemusela volat cizí armádu,aby se udržela u moci
5.Poč v dnešní době dosahuje KSČM je kolem 12% a na Slovensku jsou komunisté na úrovni cca 1%.To je vše v době,kdy komunisté mají prostor své názory svobodně vyjadřovat v televizi,rozhlase,mají svůj vlastní deník a své poslance.O tom se před rokem 1989,mohlo opozici jen zdát.Proč tak dopadli,když byli zlatí?
6.Proč občané před rokem 1989,byli za své názory zavíráni,propuštení ze zaměstnání,bylo jim vyhrožováno ,že budou muset opustit státní byty?Proč vždyť by li komunisté zlatí.
7. Pokud chtějí sympatizanti KSČM a komunisté vystoupit z NATO a EU určitě mohou, stačí dojet do Čierné nad Tisou a zahodit doklady. Byl by to jejich první státotvorný čin v dějinách.Možná by nebylo od věci je tam dopravit na náklady státu, jsou to vlastizradci! Odebrat občanství a poslat na východ! A jako bonus by si s sebou mohli vzít Zemana s Klausem...Možná Sibiř by jim slušela víc, nebo třeba taková Severní Korea...
8.Nesnáším sympatizanty komunistů a Ruska,kteří nenávidí EU a západní státy a pak s hrůzou zjistím,že už léta pracují a zvedají HDP v Německu.Už se mi to několikrát stalo v debatě s přáteli.
9.Ani bych se nedivil,kdyby jste byli další s těch přiblblých proruských trollů,kteří šíří nenávistné reakce vůči naši republice a našemu členství v NATO a EU.Jedni přihlouplici už poslali v roce 1968 i zvací dopis a zajistili okupaci.
10.Snadno lze přitom dohledat, jak před sedmi lety téměř všichni unisono hlásali: jen škrtejte té armádě, protože to stejně nepotřebujeme! Jen ale, probůh, nesahejte na sociální dávky či zdravotnictví. Vždyť i Nizozemci ruší tankové vojsko. Co tedy škrtnete vy?! Kde ušetříte?! Jaké zbraně zrušíte?! Zrušte i vy tankové vojsko! Tohle byly tehdejší evergreeny. Dnes jsou ale všichni moudří. Dnes tito lidé vykřikují : "Vy jste ale pitomci, když jste prostředky na obranu tak škrtali! Jenomže taková byla tehdy společenská poptávka. Tohle dilema je už dávno opravdu charakterizované jako "zbraně versus máslo".
11.Bělorusko je svobodné,tak jak bylo Polsko po roce 1945.
12.Proti komunismu, nacismu a fašismu je třeba bojovat neustále, vždy a všude.
K.Dohnal
 
Příspěvky: 7
Registrován: 30 zář 2014, 20:54
Blog: View Blog (0)

Re: Vzpomínka na dobu, kdy jsme ještě měli hranice

Příspěvekod Cheky » 28 kvě 2017, 13:53

Kdo je vlastenec, nemůže být komunista.
Cheky
 
Příspěvky: 8
Registrován: 21 úno 2017, 11:37
Blog: View Blog (0)

Re: Vzpomínka na dobu, kdy jsme ještě měli hranice

Příspěvekod K.Dohnal » 06 lis 2017, 12:40

"Já nevím, jakej socialismus máte na mysli. Já znám socialismy dva - ten nacionální a pak ten internacionální. Oba dva stojí, dle mého soudu, za pěkný ho*no a obou nebude jednou žádná škoda" - Josef Hlinomaz
Rudí a hnědí
hlavně ti v "Letech"
moc dobře vědí
jaké je žít v ghettech
krvavými pařáty
uvězněni za dráty
Jenže každé prase
touží po tom zase!
K.Dohnal
 
Příspěvky: 7
Registrován: 30 zář 2014, 20:54
Blog: View Blog (0)

Re: Vzpomínka na dobu, kdy jsme ještě měli hranice

Příspěvekod Pepa-Kobyla » 19 led 2018, 16:12

Kdo je vlastenec, nemůže být komunista.

Aha ..... a co Gustáv Husák?? Komunista, vlastenec, odbojář, vězeň a prezident ...
Smál jsem se když se muckal s Leonidem, ale hrdinství a buldočí vytrvalost mu nejde vzít.
Pepa-Kobyla
 
Příspěvky: 40
Registrován: 28 zář 2014, 12:35
Blog: View Blog (0)

Předchozí

Zpět na Vzkazy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron